Следвайте Гласове в ТелеграмИмаме финансов министър, който лъже, предлага българската земеделска

...
Следвайте Гласове в ТелеграмИмаме финансов министър, който лъже, предлага българската земеделска
Коментари Харесай

Тошко Йорданов показа документи: Асен Василев лъже, решил е да продава земеделска земя след посещение на фирми от САЩ

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Имаме финансов министър, който лъже, предлага българската земеделска земя на оскъдна цена, на всичко от горната страна част от нея ще се продава с обезщетителни бонове. Това сподели пред публицисти ръководителят ПГ „ ИТН “ Тошко Йорданов по отношение на продажбата на земеделска земя от Държавния аграрен фонд и сподели преписка сред финансовия министър и Министерството на земеделието от 10 ноември. От Има Такъв Народ дефинираха това като корупция и лобизъм.

Йорданов разяснява, че Асен Василев е обвинил президента Румен Радев, че се бил подвел по подправени вести, след което показа пред публицистите мнението на Министерството на земеделието като част от формалната преписка с Министерството на финансите.

" Ще ви изтъквам част от тях: " По отношение за посочения спомагателен доход от продажба на земи през 2025-та година. Ако си спомняте, Асен  услужливо приказва единствено за 2024 година.. Допълнителен приход от продажба на земи през 2025 година - обръщам внимание на следното: прогнозната стойност на касовите доходи от продажбата на земи от Държавния аграрен фонд, за което Асен твърди, че не са водени в никакъв случай диалози в тази посока, посредством поименни обезщетителни бонове, посочени в препоръчаната Рамка за бюджет на Министерство на земеделието и храните за 2025 година в размер на какъв брой - 340 милиона лв., което съставлява една пета от наличния Държавен аграрен фонд. Това е формалният документ ", изясни Тошко Йорданов.

Онези милиони, за които той твърдеше, че в никакъв случай не са предвиждани да влязат в бюджета. За тази стойност, при допускане на продажбата посредством търг на земи от Държавния аграрен фонд, ще са нужни по предварителни планове почти 700 хиляди декара, което съставлява една пета от наличния Държавен аграрен фонд, означи Йорданов и добави, че това значи продажба на цена от 485 лева на декар, при цена на свободния пазар от 2800 лв.. Това, в случай че не е корупционна договорка, аз съм баскетболист от NBA, съобщи депутатът. 

Тошко Йорданов уточни, че в края на октомври посолството на Съединени американски щати в България посреща най-голямата комерсиална и капиталова делегация, в която имало голям брой американски компании в бранша на земеделието. Той уточни, че в Украйна, по същата скица, три американски компании имат 30 % от обработваемата земеделска земя. Асен Василев е излъгал всички – вас, нас, и това го има в формален документ, сподели депутатът. 

От " ИТН " настояха в декларация ДАНС, министерствата на земеделието и на финансите да изпратят в Народното събрание цялата преписка сред министрите Кирил Вътев и Асен Василев, в която, съгласно депутата Станислав Балабанов, излиза наяве, че се готви продажба на държавна земя.

" Искаме да забележим тази публична преписка и да разберем за какво в действителност Асен Василев желае да продава българската земя. Вие ще участвате ли изобщо в тази завера, и ще позволите ли на един рисков финансов министър, лъжейки пред медиите, че в действителност приготвя продажбата на българска земя. И той я готви на ниска цена, с цел да удовлетвори ползите на избрани кръгове хора и може би ползите на едно съответно посолство ", съобщи Балабанов.

Източници: Българска телеграфна агенция, БНР

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР